Картопляні оладки

Картопляні оладки
4.2
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 2 яйця
  • 100 гр твердого сиру
  • 4 ст.л. борошна
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • невеликий пучок кропу та петрушки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Картоплю очистіть від шкірки, наріжте на крупні шматки та викладіть в киплячу підсолену воду. Варіть протягом півгодини при слабкому кипінні, поки не стане м'яким.
  2. Злийте картопляний бульйон в окрему посудину й добре розітріть картоплю у пюре. Додайте вершкове масло й знову розітріть, доки масло повністю розтане.
  3. Охолодіть пюре до теплого стану, постійно помішуючи. Додайте сирі яйця, натертий сир та дрібно порізану зелень, посоліть, поперчіть за смаком. Додайте до тіста декілька ложок борошна, перемішайте.
  4. На стіл, присипаний борошном, викладіть картопляне тісто і скотіть з нього сосиску. Наріжте її на шматочки товщиною 1-2 см і обваляйте всі майбутні оладки з обох сторін у борошні.
  5. На розігрітій сковороді з невеликою кількістю рослинного масла посмажте всі картопляні оладки до золотистого кольору на середньому вогні (приблизно 2 хвилини з кожного боку). Подавайте картопляні оладки до столу теплими. Ідеально поєднуються зі сметаною. Смачного!

Цікавий факт:

Картопляні оладки є популярною стравою в багатьох кухнях світу. У США їх часто подають з кетчупом, а в Швеції з маринованим оселедцем. Кожна культура має свої унікальні способи приготування та подачі цих смачних страв.