Картопляні оладки
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 2 яйця
- 100 гр твердого сиру
- 4 ст.л. борошна
- 2 ст.л. вершкового масла
- невеликий пучок кропу та петрушки
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Картоплю очистіть від шкірки, наріжте на крупні шматки та викладіть в киплячу підсолену воду. Варіть протягом півгодини при слабкому кипінні, поки не стане м'яким.
- Злийте картопляний бульйон в окрему посудину й добре розітріть картоплю у пюре. Додайте вершкове масло й знову розітріть, доки масло повністю розтане.
- Охолодіть пюре до теплого стану, постійно помішуючи. Додайте сирі яйця, натертий сир та дрібно порізану зелень, посоліть, поперчіть за смаком. Додайте до тіста декілька ложок борошна, перемішайте.
- На стіл, присипаний борошном, викладіть картопляне тісто і скотіть з нього сосиску. Наріжте її на шматочки товщиною 1-2 см і обваляйте всі майбутні оладки з обох сторін у борошні.
- На розігрітій сковороді з невеликою кількістю рослинного масла посмажте всі картопляні оладки до золотистого кольору на середньому вогні (приблизно 2 хвилини з кожного боку). Подавайте картопляні оладки до столу теплими. Ідеально поєднуються зі сметаною. Смачного!
Цікавий факт:
Картопляні оладки є популярною стравою в багатьох кухнях світу. У США їх часто подають з кетчупом, а в Швеції з маринованим оселедцем. Кожна культура має свої унікальні способи приготування та подачі цих смачних страв.