Шоколадне морозиво
Кухня
Інгредієнти:
- 600 мл вершків 30-35%
- 1 банка згущеного молока (вагою близько 400 гр)
- 200 гр чорного шоколаду
- 120 гр шоколадного печива (пісочного або цукрового) - не обов'язково
- 100 гр будь-яких добавок (батончик Снікерс, Марс, шоколад із горіхами тощо) - не обов'язково
Рецепт приготування страви:
- Заздалегідь приготувати добавки до шоколадного морозива. Це можуть бути тільки 220 гр батончиків або 220 гр шоколадного печива. Можна використовувати тільки шоколад із горіхами. У нас із добавок були 120 гр печива і 100 гр батончиків Снікерс.
- Шоколад поламати на шматочки і скласти в невелику миску. Розтопити його в мікрохвильовці або на водяній бані, помішуючи. Зняти шоколад із водяної бані/вийняти з мікрохвильовки і залишити остигати.
- Згущене молоко вилити в миску. Влити в миску зі згущеним молоком холодні вершки і почати збивати міксером на низькій швидкості. Поступово збільшити швидкість міксера до найвищої, збивати вершкову масу близько 3-4 хвилин до пишності та "м'яких піків".
- Не перестаючи збивати, влити у вершковий крем розтоплений шоколад. Коли колір шоколадної маси стане однорідним, підмішати до неї добавки. Викласти масу в спеціальні форми для домашнього морозива, порційні формочки або загальний контейнер. Накрити ємність харчовою плівкою.
- Шоколадне морозиво має настоятися в морозилці не менше 8 годин. Перемішувати масу не обов'язково, морозиво саме набуде потрібної консистенції.
- Через 8-10 годин після початку заморожування вийняти форму з морозилки. Якщо у вас немає спеціальної ложки для морозива, можна формувати кульки звичайною ложкою, попередньо опущеною в окріп. Обережно перекласти порційні кульки шоколадного морозива в порційні креманки і подавати десерт до столу в охолодженому вигляді. Смачного!
Знаєте, шоколадне морозиво - це справжній рай для шоколадних гурманів. Але ви можете експериментувати з різними добавками, щоб створити свій унікальний смак. Додайте горішки, карамель, фрукти або кукурудзяний сироп. Можливостей безмежно! Пам'ятайте, що домашнє морозиво завжди виходить ще смачнішим та особливішим. Насолоджуйтеся процесом готування і діліться цим десертом зі своїми близькими. Радість від смаку і спільного проведення часу гарантована!