Шоколадне морозиво

Шоколадне морозиво
4.1
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 мл вершків 30-35%
  • 1 банка згущеного молока (вагою близько 400 гр)
  • 200 гр чорного шоколаду
  • 120 гр шоколадного печива (пісочного або цукрового) - не обов'язково
  • 100 гр будь-яких добавок (батончик Снікерс, Марс, шоколад із горіхами тощо) - не обов'язково

Рецепт приготування страви:

  1. Заздалегідь приготувати добавки до шоколадного морозива. Це можуть бути тільки 220 гр батончиків або 220 гр шоколадного печива. Можна використовувати тільки шоколад із горіхами. У нас із добавок були 120 гр печива і 100 гр батончиків Снікерс.
  2. Шоколад поламати на шматочки і скласти в невелику миску. Розтопити його в мікрохвильовці або на водяній бані, помішуючи. Зняти шоколад із водяної бані/вийняти з мікрохвильовки і залишити остигати.
  3. Згущене молоко вилити в миску. Влити в миску зі згущеним молоком холодні вершки і почати збивати міксером на низькій швидкості. Поступово збільшити швидкість міксера до найвищої, збивати вершкову масу близько 3-4 хвилин до пишності та "м'яких піків".
  4. Не перестаючи збивати, влити у вершковий крем розтоплений шоколад. Коли колір шоколадної маси стане однорідним, підмішати до неї добавки. Викласти масу в спеціальні форми для домашнього морозива, порційні формочки або загальний контейнер. Накрити ємність харчовою плівкою.
  5. Шоколадне морозиво має настоятися в морозилці не менше 8 годин. Перемішувати масу не обов'язково, морозиво саме набуде потрібної консистенції.
  6. Через 8-10 годин після початку заморожування вийняти форму з морозилки. Якщо у вас немає спеціальної ложки для морозива, можна формувати кульки звичайною ложкою, попередньо опущеною в окріп. Обережно перекласти порційні кульки шоколадного морозива в порційні креманки і подавати десерт до столу в охолодженому вигляді. Смачного! 

Знаєте, шоколадне морозиво - це справжній рай для шоколадних гурманів. Але ви можете експериментувати з різними добавками, щоб створити свій унікальний смак. Додайте горішки, карамель, фрукти або кукурудзяний сироп. Можливостей безмежно! Пам'ятайте, що домашнє морозиво завжди виходить ще смачнішим та особливішим. Насолоджуйтеся процесом готування і діліться цим десертом зі своїми близькими. Радість від смаку і спільного проведення часу гарантована!