Салат з печерицями дуже смачний та простий
Кухня
Інгредієнти:
- капуста білокачанна або червона — 200 г
- свіжі печериці — 5-6 шт.
- морква — 1 шт.
- яблука червоні (середнього розміру) — 2 шт.
- лимон — 0,5 шт.
- олія соняшникова рафінована — 4 ст.л.
- сіль, перець чорний мелений — за смаком
- зелень петрушки, кропу — для прикраси
Рецепт приготування:
- Гриби добре промиваємо холодною водою, нарізаємо пластинами. Капусту шаткуємо якомога тонше, викладаємо в салатницю, зверху кладемо печериці.
- Цікаво, але в даному рецепті використовуються саме сирі печериці. Їх додають у салати та інші страви свіжими, адже саме так у грибах зберігається найбільша кількість корисних речовин. Їсти їх можна сирими навіть вагітним, дітям та хворим на цукровий діабет. Повторювати це з іншими видами грибів не потрібно, оскільки інші гриби вимагають термічної обробки. Моркву ріжемо соломкою. Яблука розрізаємо навпіл і нарізаємо довгими тонкими смужками. Шкірку залишаємо, так буде смачніше.
- Витискаємо сік половини лимона, солимо та перчимо, змішуємо всі інгредієнти, щоб вони рівномірно розподілилися у салаті. Залишаємо настоятися на 10 хвилин.
- Заправляємо соняшниковою олією (її можна замінити на оливкову) і ще раз перемішуємо. Прикрашаємо зеленню та подаємо до столу. Салат бажано з'їсти за один раз.
Зверніть увагу, що в даному рецепті використовуються саме сирі шампіньйони.
Смачного!
Для доповнення:
Сирі шампіньйони - це не лише цікавий інгредієнт для салату, але й відмінне джерело білка, вітамінів групи B та мінералів, таких як селен, який важливий для підтримки імунної системи. Крім того, використання сирої капусти додає додаткову хрусткість і забезпечує організм клітковиною, що сприяє кращій роботі травної системи.