Рецепт морсу з калини
Кухня
Інгредієнти:
- 1 л води
- 0,5 кг калини
- 200-250 гр цукру
Інструкції:
- Відокреміть калину від гілок, промийте та обсушіть ягоди.
- В каструлю влити воду, додати чисті ягоди та поставити на вогонь.
- Після закипання додати до каструлі цукор та ретельно розмішати до повного розчинення цукру.
- Накрити каструлю кришкою та зняти з вогню.
- Дати морсу з калини настоятись протягом 2,5 години під кришкою.
- Після цього потрібно процідити морс через сито.
- Ягоди скласти у марлевий мішок з 2-3 шарів марлі та ретельно віджати сік до морсу.
- Ретельно перемішати напій та розлити в підходящі за розміром пляшки.
- Закрити кришкою та зберігати в холодильнику.
- Подавати морс з калини охолодженим.