Рецепт морсу з калини

Рецепт морсу з калини
3.3
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 л води
  • 0,5 кг калини
  • 200-250 гр цукру

Інструкції:

  1. Відокреміть калину від гілок, промийте та обсушіть ягоди.
  2. В каструлю влити воду, додати чисті ягоди та поставити на вогонь.
  3. Після закипання додати до каструлі цукор та ретельно розмішати до повного розчинення цукру.
  4. Накрити каструлю кришкою та зняти з вогню.
  5. Дати морсу з калини настоятись протягом 2,5 години під кришкою.
  6. Після цього потрібно процідити морс через сито.
  7. Ягоди скласти у марлевий мішок з 2-3 шарів марлі та ретельно віджати сік до морсу.
  8. Ретельно перемішати напій та розлити в підходящі за розміром пляшки.
  9. Закрити кришкою та зберігати в холодильнику.
  10. Подавати морс з калини охолодженим.