Рецепт компоту з фейхоа

Рецепт компоту з фейхоа
4.7
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 10 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 л чистої води
  • 0,5 кг фейхоа
  • близько 200 гр цукру
  • 1/4 ч.л. лимонної кислоти

Рецепт приготування:

  1. Вимийте фейхоа та відріжте кінчики з обох сторін.
  2. Простерилізуйте трьохлітрові банки на пару, в мікрохвильовці або в духовці, а кришки прокип'ятіть протягом 8 хвилин.
  3. Розкладіть вимиті фрукти по третій частині кожної банки.
  4. Доведіть воду до кипіння, зніміть з вогню та залійте фейхоа до самого краю банок (під банки підкладіть лезо ножа, ложку або вилку).
  5. Через годину вилийте компот з банок в каструлю та поставте на вогонь.
  6. Після закипання додайте цукор до води та ретельно розмішайте до його повного розчинення.
  7. Прокип'ятіть сироп протягом 5 хвилин, додайте лимонну кислоту та зніміть каструлю з вогню.
  8. Ретельно розмішайте сироп до розчинення лимонної кислоти та залійте ним вміст банок.
  9. Закривайте банки кришками та переверніть їх догори ногами.
  10. Укрийте банки одіялом та залиште на 5-6 годин.
  11. Після цього компот можна зберігати в темному прохолодному місці протягом року.