Рецепт компоту з фейхоа
Кухня
Інгредієнти:
- 2 л чистої води
- 0,5 кг фейхоа
- близько 200 гр цукру
- 1/4 ч.л. лимонної кислоти
Рецепт приготування:
- Вимийте фейхоа та відріжте кінчики з обох сторін.
- Простерилізуйте трьохлітрові банки на пару, в мікрохвильовці або в духовці, а кришки прокип'ятіть протягом 8 хвилин.
- Розкладіть вимиті фрукти по третій частині кожної банки.
- Доведіть воду до кипіння, зніміть з вогню та залійте фейхоа до самого краю банок (під банки підкладіть лезо ножа, ложку або вилку).
- Через годину вилийте компот з банок в каструлю та поставте на вогонь.
- Після закипання додайте цукор до води та ретельно розмішайте до його повного розчинення.
- Прокип'ятіть сироп протягом 5 хвилин, додайте лимонну кислоту та зніміть каструлю з вогню.
- Ретельно розмішайте сироп до розчинення лимонної кислоти та залійте ним вміст банок.
- Закривайте банки кришками та переверніть їх догори ногами.
- Укрийте банки одіялом та залиште на 5-6 годин.
- Після цього компот можна зберігати в темному прохолодному місці протягом року.