Домашнє вино з шипшини

Домашнє вино з шипшини
3.3
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Вечеря, Банкет
Час приготування: 600 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 10 л чистої води
  • 3 кг шиповника (або 2 кг сушеної шипшини)
  • 3 кг цукру
  • 100 г винограду (або родзинок)

Інструкції:

  1. У каструлі змішайте 2 л води з 2 кг цукру та поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть сироп до кипіння та прокип'ятіть протягом 5 хвилин при слабкому кипінні, знімаючи ложкою білу піну з поверхні. Зніміть каструлю з плити та залиште до повного охолодження.
  2. Шиповник вимийте, покладіть у каструлю та добре розтерти картопледавкою або дерев'яною толокою. Якщо ви використовуєте сушений шипшина, потрібно розрізати його навпіл.
  3. Виноград або родзинки обережно протріть сухою ганчіркою (не мийте).
  4. Змішайте у пластиковому контейнері шипшину, виноград / родзинки, цукровий сироп, залишок води та ретельно перемішайте. Покрийте контейнер марлею та залиште на 3-4 дні в теплому місці (25-30 ° C), причому кожен день потрібно перемішувати масу дерев'яною або пластиковою ложкою.
  5. Коли маса почне пінитися, перелийте її у скляну пляшку (заповнюючи тільки на 2/3 об'єму), надівайте на горловину гумову рукавичку та проколіть один палець голкою. Залиште пляшку з суслом на тиждень в кімнатній температурі та захистіть від сонячних променів.
  6. Після вказаного часу процідіть через два шари марлі. Поверніть рідину в скляну пляшку, додайте залишок цукру (1 кг), ретельно перемішайте. Надівайте на горловину пляшки рукавичку з проколотим пальцем.
  7. Вино з шипшини настоюється близько 5 тижнів при кімнатній температурі (в темному приміщенні). Коли процес бродіння закінчиться (рукавичка здувається), потрібно обережно перелити вино в чисту пляшку (проціджуючи через 2 шари марлі), так, щоб осад залишився неторканим.
  8. Щільно закрийте пляшку чистим ковпачком та відправте в темне прохолодне місце. Через 2,5-3 місяці знову процідіть вино через марлю, залишаючи осад на дні пляшки, розлити його по пляшках та закрити пробками.
  9. Після цього зберігайте пляшки в прохолодному та захищеному від сонячних променів місці. Домашнє вино з шипшини можна подавати до столу через 4 місяці настоювання. Термін придатності вина при правильному зберіганні - до 2 років.