Настоянка на кедрових горішках

Настоянка на кедрових горішках
3.9
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Вечеря, Банкет
Час приготування: 570 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 л горілки (хорошої якості)
  • 100 г неочищених кедрових горішків
  • 50-100 г цукру (за смаком)
  • 2 листа чорної смородини
  • 1-2 ч.л. тертої апельсинової цедри
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування:

  1. Необхідно заздалегідь зняти тонкий шар цедри з апельсина, висушити її протягом 1-2 днів і натерти на крупній терці. Кедрові горішки скласти в пластикову ємність і залити кип'ятком. Добре все перемішати і злити воду. Знову залити горішки кип'ятком, перемішати і злити. Повторити цю процедуру ще 2 рази.
  2. Скласти чисті горішки в скляну банку, всипати цукор, ванілін, терту цедру, промиті листя смородини і перемішати. Залити отриману суміш горілкою і знову перемішати. Герметично закрити банку кришкою і залишити в теплому місці, захищеному від сонячних променів.
  3. Горілка на кедрових горішках настоюється приблизно 10 днів. Після цього часу процідити вміст пляшки через 2-3 шари марлі та розлити по чистим скляним пляшкам.
  4. Щільно закрити пляшки кришками та залишити у темному прохолодному приміщенні на 3-4 доби. Через вказаний час настоянка на кедрових горіхах буде готова до вживання.