Сир із молока в домашніх умовах

Сир із молока в домашніх умовах
3.8
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 літри свіжого молока
  • 1 лимон

Рецепт приготування:

Цей класичний рецепт сиру дозволяє вам з легкістю створити цей смачний продукт власноруч. І особливість нашого рецепту - це додавання соку лимона для неперевершеного смаку.

  1. Велику каструлю наповніть свіжим молоком і поставте на вогонь. Нагрівайте молоко до кипіння.
  2. Як тільки молоко стало гарячим, вичавіть сік з лимону і додайте його до молока. Якщо лимону немає, використовуйте столову ложку лимонної кислоти.
  3. Коли кислота додана, молоко почне швидко загусатиТут же вимкніть плиту.
  4. Рекомендується відцідити отримані пластівці від сироватки. Це можна зробити, використовуючи марлю або сито.
  5. Зав'яжіть кінці марлі міцно, щоб створити мішечок.
  6. На сир зверху покладіть плоску тарілку, а вже на неї встановіть гніт.
  7. Залиште гніт протягом години, або навіть на всю ніч, але у холодильнику.
  8. Після визначеного часу видаліть гніт, а сир перекладіть у миску та зберігайте в холодильнику, накривши його кришкою.

Цікаві факти:

Якщо вдома немає лимону або лимонної кислоти, їх можна замінити кефіром або сметаною. Просто додайте кисломолочний продукт до молока і зачекайте, поки воно скисне. Можна також залишити молоко на теплому місці протягом трьох діб - воно скисне, і його можна буде використовувати для приготування сиру.

Смачного!