Сир із молока в домашніх умовах
Кухня
Інгредієнти:
- 3 літри свіжого молока
- 1 лимон
Рецепт приготування:
Цей класичний рецепт сиру дозволяє вам з легкістю створити цей смачний продукт власноруч. І особливість нашого рецепту - це додавання соку лимона для неперевершеного смаку.
- Велику каструлю наповніть свіжим молоком і поставте на вогонь. Нагрівайте молоко до кипіння.
- Як тільки молоко стало гарячим, вичавіть сік з лимону і додайте його до молока. Якщо лимону немає, використовуйте столову ложку лимонної кислоти.
- Коли кислота додана, молоко почне швидко загусати. Тут же вимкніть плиту.
- Рекомендується відцідити отримані пластівці від сироватки. Це можна зробити, використовуючи марлю або сито.
- Зав'яжіть кінці марлі міцно, щоб створити мішечок.
- На сир зверху покладіть плоску тарілку, а вже на неї встановіть гніт.
- Залиште гніт протягом години, або навіть на всю ніч, але у холодильнику.
- Після визначеного часу видаліть гніт, а сир перекладіть у миску та зберігайте в холодильнику, накривши його кришкою.
Цікаві факти:
Якщо вдома немає лимону або лимонної кислоти, їх можна замінити кефіром або сметаною. Просто додайте кисломолочний продукт до молока і зачекайте, поки воно скисне. Можна також залишити молоко на теплому місці протягом трьох діб - воно скисне, і його можна буде використовувати для приготування сиру.
Смачного!