Простий рецепт хачапурі з лаваша
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 тонкого лаваша
- 200 мл кефіру (будь-якої жирності)
- 200 г адигейського сиру
- 200 г сулугуні
- 2 яйця
- невеликий пучок свіжого кропу (або сушеного кропу)
- чорний молотий перець за смаком
Рецепт приготування:
- У невеликій мисці розбити яйця та взбити їх вінчиком до однорідної консистенції. Потім поступово додавати кефір тонкою цівкою і змішувати, доки не отримаєте однорідну суміш.
- Розтерти обидва види сиру на крупній терці та змішати в одній мисці. Якщо потрібно, додати трішки солі. Промити та нашинкувати свіжий кріп та додати до сиру.
- Смажену форму з високими бортиками змастити рослинною олією та покласти на дно армянський лаваш. Рівномірно посипати 1/3 частини сирної суміші.
- Весь останній лаваш порізати на невеликі шматочки або рвати на шматочки та змішати з кефірною сумішшю. Залишити на 5 хвилин.
- Попередньо розігріти духовку до 220 градусів.
- На сирний шар покласти змочений в кефірі лаваш та посипати половиною сиру. Потім знову покласти лаваш, сирну начинку та покрити залишком лаваша.
- Поставити форму з хачапурі в розігріту духовку та запікати до золотистого кольору протягом близько 25 хвилин.
- Вийняти форму з духовки та накрити її легким рушником на 10-15 хвилин.
- Потім розрізати хачапурі на порційні шматочки та подавати до столу.
Цікаво, що хачапурі - це традиційне грузинське блюдо, яке можна приготувати різними способами, з різними видами сиру та тіста. Його історія сягає давніх часів, коли хачапурі готувалися як проста їжа на полі, щоб забезпечити в собі достатню кількість енергії для роботи. Сьогодні хачапурі - це смачна страва, яка вже давно завойовує світ своєю неповторною смаковою палітрою.