Хачапурі з сиром із листкового тіста
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг листкового бездріжджового тіста
- 250 г сиру
- 250 г твердого сиру
- 2 яйця
- 2 зубчики часнику
- невеликий пучок зелені (за бажанням)
- кунжут (для посипання)
Рецепт приготування:
- Листкове тісто накрийте харчовою плівкою та розморозьте його повністю при кімнатній температурі. Потім розкатайте його до товщини 0,5 см, розділіть на 8-10 рівних квадратів.
- Розігрійте духовку до 200°C, лист змастіть рослинним маслом або викладіть пергаментом. Сир перекладіть у миску та розітріть виделкою.
- Розбийте яйце виделкою, змішайте з натертим сиром та розтертим сиром. Посоліть та поперчіть начинку за смаком, додайте дрібненько нарізаний часник та зелень.
- По центру кожного квадрата покладіть приблизно 1 ст. ложку сирної начинки, складіть квадрати, з'єднавши всі 4 кутики до центру. З'єднайте по діагоналі всі шви і перекладіть хачапурі з тіста на лист.
- Збийте друге яйце виделкою та змастіть ним поверхню тіста. Випікайте хачапурі з сиром у листковому тісті приблизно півгодини до легкої золотистості. Подаючи, посипте готові хачапурі кунжутом.
Ці ласощі - чудовий спосіб пригостити своїх близьких та друзів на особливій події або просто на радісному сімейному вечірі. Пекти їх разом з дітьми може стати чудовим сімейним заходом, де малюки з радістю допомагатимуть у створенні цієї витонченої випічки.
А що стосується зелені, то можна експериментувати з її вибором: свіжий базилік, петрушка, кроп - кожен з цих варіантів додасть свіжості та особливого аромату вашим хачапурі. Не забудьте посипати верхню частину хачапурі кунжутом - це додасть приємного смаку та красивого вигляду вашим чудовим творінням. Смачного!