Секрет приготування соковитих чебуреків: рецепт+лайфхаки

Секрет приготування соковитих чебуреків: рецепт+лайфхаки

Чебуреки — страва, яка є особливо популярною. Щоб насолодитися смаком ароматних і хрустких пиріжків, не обов'язково відвідувати заклади громадського харчування. Достатньо правильно приготувати їх самостійно в домашніх умовах. Щоб випічка солона вас не розчарувала, розповідаємо детально про тонкощі її приготування.

Перевірений рецепт

Ідеалом є хрусткі чебуреки з тонкого тіста з бульбашками, наповнені соковитою й ароматною начинкою. Для приготування тіста знадобляться такі інгредієнти:

  • пшеничне борошно — 350 г;
  • сухі «Львівські дріжджі» — 6 г;
  • мінеральна газована вода — 200 мл;
  • цукор — 10 г;
  • сіль — 10 г;
  • рослинна олія — 50 мл.

Таке тісто можна дуже тонко розкачати, але водночас воно чудово утримуватиме начинку й не порветься в процесі формування виробів. Перевагою буде поява апетитних бульбашок під час смаження.

Для м'ясної начинки потрібні:

  • фарш — 400 г;
  • ріпчаста цибуля — 200 г;
  • мінеральна вода з газом — 150 мл;
  • суміш перців, сіль і спеції — на смак;
  • зелень.

За бажанням можна зробити сирну начинку, для якої потрібно 300 г твердого сиру та зелень.

Етапи готування

Перш за все, потрібно замісити тісто. Для цього:

  1. Просіяти борошно й в окремому посуді змішати з сухими дріжджами, сіллю та цукром.
  2. До цієї сухої суміші додати газовану воду кімнатної температури та замісити тісто.
  3. Додати олію і ще раз вимішати до отримання еластичності.
  4. Накрити миску рушником і залишити в теплому місці на 10 хвилин.
  5. Розділити тісто на 10 рівних частин, сформувати кульки.
  6. Обов'язково прикрити тісто рушником, щоб не завітрилося.

Начинку готувати дуже просто. Необхідно змішати фарш, цибулю, сіль, перець і зелень. Наприкінці додати мінеральну воду з газом і ретельно вимішати. Сирна начинка складається з суміші з тертого сиру та зелені.

58PG8LZ0BFlyg_v1zvGxhi4xU--8Q6-tSzkDrdD0UAJVu_wNyXGLcMAmlq4LTl1Y5INtu0UDtIxb3RcXE4bpUJQlr7O7RHupbFUdzTTArGElPiTJTCjlX4_LqdrXTTj8m9qKEQ

Формування та випікання охоплює такі етапи:

  1. Розділити тісто на 9 рівних частин. Сформувати кульки та прикрити рушником. Розкачати на круглі коржі. По центру рівномірно викласти начинку.
  2. Скласти коржі навпіл у формі півмісяця. Защипнути краї тіста руками від середини до країв.
  3. Занурити виделку в борошно та притиснути краї сформованих виробів.

Смажать чебуреки на високих температурах близько 3 хвилин з кожного боку. Для видалення надлишків олії необхідно викласти гарячу випічку на паперовий рушник.

Секрети отримання приголомшливих чебуреків

Щоб фарш вийшов соковитим і смачним, необхідно додати до нього холодну воду. За відчуттями в процесі вимішування консистенція має бути вологою та водянистою. При цьому дуже важливо не переборщити. Занадто рідка начинка здатна все зіпсувати.

Замінивши звичайну воду в процесі приготування тіста на газовану, ви отримаєте ніжнішу структуру. Отримати бульбашки по боках чебуреків у процесі смаження можна, вливши в тісто під час замісу дві столові ложки горілки. 

Любите рум'яну скоринку? Тоді обов'язково додайте трохи цукру. 

А щоб чебуреки відмінно скріплювалися і не втрачали герметичності, рекомендовано змастити краї тіста водою. 

Ось і все! Тепер ви озброєні всіма необхідними знаннями про смачні чебуреки й можете братись до практикування. Смачного!