Секрет приготування соковитих чебуреків: рецепт+лайфхаки

Чебуреки — страва, яка є особливо популярною. Щоб насолодитися смаком ароматних і хрустких пиріжків, не обов'язково відвідувати заклади громадського харчування. Достатньо правильно приготувати їх самостійно в домашніх умовах. Щоб випічка солона вас не розчарувала, розповідаємо детально про тонкощі її приготування.
Перевірений рецепт
Ідеалом є хрусткі чебуреки з тонкого тіста з бульбашками, наповнені соковитою й ароматною начинкою. Для приготування тіста знадобляться такі інгредієнти:
- пшеничне борошно — 350 г;
- сухі «Львівські дріжджі» — 6 г;
- мінеральна газована вода — 200 мл;
- цукор — 10 г;
- сіль — 10 г;
- рослинна олія — 50 мл.
Таке тісто можна дуже тонко розкачати, але водночас воно чудово утримуватиме начинку й не порветься в процесі формування виробів. Перевагою буде поява апетитних бульбашок під час смаження.
Для м'ясної начинки потрібні:
- фарш — 400 г;
- ріпчаста цибуля — 200 г;
- мінеральна вода з газом — 150 мл;
- суміш перців, сіль і спеції — на смак;
- зелень.
За бажанням можна зробити сирну начинку, для якої потрібно 300 г твердого сиру та зелень.
Етапи готування
Перш за все, потрібно замісити тісто. Для цього:
- Просіяти борошно й в окремому посуді змішати з сухими дріжджами, сіллю та цукром.
- До цієї сухої суміші додати газовану воду кімнатної температури та замісити тісто.
- Додати олію і ще раз вимішати до отримання еластичності.
- Накрити миску рушником і залишити в теплому місці на 10 хвилин.
- Розділити тісто на 10 рівних частин, сформувати кульки.
- Обов'язково прикрити тісто рушником, щоб не завітрилося.
Начинку готувати дуже просто. Необхідно змішати фарш, цибулю, сіль, перець і зелень. Наприкінці додати мінеральну воду з газом і ретельно вимішати. Сирна начинка складається з суміші з тертого сиру та зелені.
Формування та випікання охоплює такі етапи:
- Розділити тісто на 9 рівних частин. Сформувати кульки та прикрити рушником. Розкачати на круглі коржі. По центру рівномірно викласти начинку.
- Скласти коржі навпіл у формі півмісяця. Защипнути краї тіста руками від середини до країв.
- Занурити виделку в борошно та притиснути краї сформованих виробів.
Смажать чебуреки на високих температурах близько 3 хвилин з кожного боку. Для видалення надлишків олії необхідно викласти гарячу випічку на паперовий рушник.
Секрети отримання приголомшливих чебуреків
Щоб фарш вийшов соковитим і смачним, необхідно додати до нього холодну воду. За відчуттями в процесі вимішування консистенція має бути вологою та водянистою. При цьому дуже важливо не переборщити. Занадто рідка начинка здатна все зіпсувати.
Замінивши звичайну воду в процесі приготування тіста на газовану, ви отримаєте ніжнішу структуру. Отримати бульбашки по боках чебуреків у процесі смаження можна, вливши в тісто під час замісу дві столові ложки горілки.
Любите рум'яну скоринку? Тоді обов'язково додайте трохи цукру.
А щоб чебуреки відмінно скріплювалися і не втрачали герметичності, рекомендовано змастити краї тіста водою.
Ось і все! Тепер ви озброєні всіма необхідними знаннями про смачні чебуреки й можете братись до практикування. Смачного!