Чи можна давати піцу дітям

Чи можна давати піцу дітям

Піца - це смачно та ситно, ніхто не стане сперечатися з таким твердженням. Водночас досить часто можна почути твердження, що страва є досить шкідливою. Як результат, багато батьків не ризикують давати піцу дітям. Про те, наскільки правильне це рішення, ми й поговоримо зараз.

Чи може піца бути корисною

Така страва є досить збалансованою. У ній багато білків і корисних жирів (начинка), а також вуглеводів і клітковини (основа). Шкідливою піцу роблять велика кількість жирних соусів, велика кількість приправ і неякісні інгредієнти. Але якщо приготувати страву самостійно або замовити їжу в перевіреному ресторані, всього цього можна уникнути.
Коли хочеться не просто смачної, а й справді корисної піци в Бучі, відвідайте сайт bucha.monopizza.com.ua. Компанія Monopizza пропонує клієнтам страви, приготовані з цільнозернового борошна та закваски. Така їжа містить максимум корисних компонентів, а також дарує незабутню насолоду, тож точно сподобається всім, включно з дітьми. 

Яку піцу варто давати дітям

Є досить багато варіантів, які можна давати дітям:
- із сиром і зеленню;
- з лососем або іншою червоною рибою;
- з куркою;
- класична Маргарита з томатами та сиром;
- овочева з броколі та цвітною капустою;
- з телятиною тощо.
Непоганим рішенням стане солодка піца. Оригінальний десерт із фруктами, ягодами, горішками, ванільним соусом тощо точно сподобається малюкові. Крім того, можна надати коржу оригінальної форми. Якщо приготувати страву у вигляді мордочки тварини, а потім красиво викласти начинку, то це надовго запам'ятається вашій дитині.

Коли починати давати дітям таку страву

Давати цю страву для дітей можна починати тоді ж, коли й іншу тверду їжу. Якщо ваша дитина їсть хліб, м'ясо та сир, то й піца їй не зашкодить. Як правило, йдеться про дворічний вік. Тісто краще робити бездріжджовим - воно набагато легше засвоюється. Крім того, радимо уникати низки продуктів:
- кетчуп і майонез - їх краще замінити домашніми соусами;
- ковбаса - замість неї використовуйте варене філе;
- надмірно солоні сорти сиру;
- спеції - варто відмовити від гострих і пряних;
- гриби - це досить важкий для шлунка продукт, тому їх слід дуже акуратно додавати в раціон малюка.
Як результат, піца - це смачно, ситно і, якщо правильно все приготувати, ще й дуже корисно. Тож немає жодних причин позбавляти свою дитину таких ласощів!