Оливкова олія — чудовий засіб для догляду за тілом

Оливкова олія — чудовий засіб для догляду за тілом

Оливкову олію недарма називають рідким золотом. Вона насичена поживними речовинами, що робить її корисною не тільки для їжі, але і для застосування в косметичних цілях. Антиоксиданти, насичені жирні кислоти, зволожувальні компоненти, вітаміни A, E та B покращують стан шкіри обличчя, тіла та волосся. Замість дорогих масок, кремів і лосьйонів промислового виробництва спробуйте скористатися простим природним засобом — оливковою олією.

Унікальні властивості

Сік плодів оливкового дерева на 95–98% складається із жиру. Поєднання з токоферолами та каротиноїдами забезпечує лікувальні властивості. Користь продукту беззаперечна, а якщо ви дізнаєтесь, скільки коштує оливкова олія на Маудау, точно захочете її купити. У натуральному вигляді чи в складі саморобних засобів вона виконує такі функції:

  1. очищує та підтримує цілісність епідермісу;
  2. усуває запалення, відновлюючи гарний вигляд;
  3. нормалізує жировий баланс сухої, схильної до лущення шкіри;
  4. захищає від шкідливого впливу УФ-випромінювання;
  5. покращує еластичність тканин.

Оливкову олію нерідко застосовують для масажу. З неї можна зробити дієві косметичні маски.

Рецепти засобів

Для приготування масок не потрібно багато інгредієнтів. Навіть у соло-виконанні олія оливи чудово впорається з проблемами шкіри. Ось декілька ідей для застосування:

  1. За годину до виходу на вулицю в морозну вітряну погоду нанесіть продукт на обличчя ватним диском. Потримайте 15 хвилин, потім промокніть паперовою серветкою та протріть вологим рушником, щоби позбутися залишків жиру.
  2. Змішайте пюре авокадо з олією в пропорції 1:1, намастіть обличчя. За пів години витріть вологою серветкою, потім вмийтеся прохолодною водою.
  3. Щоб зробити шкіру гладенькою та шовковистою, приготуйте суміш із вівсяного борошна, оливкової олії та меду. Потримайте 20 хвилин, після чого вмийтеся теплою водою. Засіб можна використовувати для обличчя, шиї, зони декольте та рук.
  4. Позбутися запалення та вугрів допоможе маска з гарбузового чи кабачкового пюре з додаванням рослинного жиру.
  5. Зволожить сухе волосся суміш яєчного жовтка, соку алое та олії. Нанесіть на всю довжину на пів години, потім змийте без шампуню.
  6. Шліфувальний скраб можна приготувати з морської солі. Олія пом’якшує грубі часточки, субстанцію легко наносити. Скраб можна використовувати для всього тіла. Він відлущує відмерлі клітини, робить шкіру гладенькою.

Також оливкова олія корисна для вій і брів. Наносьте її за допомогою ватної палички чи пензлика на очищені від косметики очі раз на день. Розподіляйте від лінії росту волосків на всій довжині. Курс становить не менш як три тижні. Оцінивши користь оливкової олії, обов’язково відвідайте маркет важливих штук. Придбайте пляшечку Extra Virgin, із задоволенням використовуйте його в косметичних цілях.