Легкі страви для фуршету. Що подавати?

Легкі страви для фуршету. Що подавати?

Одним з головних елементів світського заходу виступає фуршет. Це може бути святкова подія або ділова зустріч, де всі запрошені можуть не вимушено спілкуватись та перекусити. Крім того, апетитні та витончені страви завжди створюють святкову та колоритну атмосферу. Вибір страв дуже різноманітний, тому розглянемо, як вдало організувати меню, щоб від вашого фуршету усі гості були просто в захваті.

Вибір страв дуже залежить не тільки від кількості гостей, але й від тематики заходу, адже коли відмічають якесь свято, і воно має відношення до якоїсь конкретної країни, то тоді варто зважати ще й на те, які популярні страви притаманні до тієї чи іншої національної кухні й обов’язково їх внести у меню.

Варіанти смачних та легких страв для фуршету

Канапе – це одна з головних страв такого заходу, з величезним вибором складових. Їх форма може бути овальною, квадратною чи у виді трикутника. Для естетичного виду краї можна панувати горіхами, кунжутом або зеленню. Виділимо вишукані, прості та смачні варіанти:

  • Канапе «капрезе» з базиліком, сиром моцарела та помідорами чері.
  • З бужениною та корнішоном.
  • Канапе з карбонадом та в'яленим томатом.
  • Сир з виноградом.
  • Канапе зі слабосолоним лососем та вершковим сиром.
  • Поєднання будь-кого м’яса або ковбас з оливками, свіжим огірком чи помідором.

Також для меню фуршету завжди використовують різні салати чи муси, які поміщають в пісочні корзинки чи тарталетки. Враховуйте, що основа не повинна бути дуже твердою, а також не розтанути під салатом. Подавати такі страви можна ще в скляних бокалах чи креманках.

Всі гарячі страви повинні бути приготовані так, щоб їх можна було їсти без столового наряддя. Чудово підійдуть міні-шашлички з курятини, індійки, свинини, телятини тощо. Овочі гриль та рибу можна теж подати на маленькому шампурі. Головна вимога, яка висувається до таких страв, це збереження теплої температури. Тому щоб страви були тривалий час гарячими їх подають в мармітах, а у якості підігріву використовують гелеві свічки.

Також святковий стіл можна доповнити м’ясною, сирною чи овочевою тарілкою, млинцями, рулетками та сандвічами. Вибрати можна з наступних страв:

  • Рулетики з цукіні чи шинкою із сирним мусом.
  • Брускети з томатами чи авокадо та вершковим сиром.
  • Млинці у вигляді ролів зі слабосоленим лососем чи салатом цезар.
  • Міні сандвічі з куркою, бужениною та листям салату або бургери.

Наготувати багато закусок та красиво їх оформити може займати багато часу. Крім того, потрібен досвід у поєднанні продуктів. Тому найкраще замовити виїзний кейтеринг https://led-show.com/keyteryng/  для того, щоб всі страви мали естетичний вигляд, а головне неймовірний смак.

Рекомендації до подачі напоїв до закусок та основних страв

Багато хто забуває про цей дуже важливий момент. Потрібно грамотно скласти перелік усіх напоїв, та врахувати потреби гостей. Якщо захід планується без алкоголю, то відмінно підійде кава, гарячий та холодний чай, сік, компоти, ягідні морси, фреш, мінеральна вода з газом та без, мохіто чи інші безалкогольні коктейлі.

А алкогольні напої обов’язково повинні поєднуватись зі стравами:

  • Морепродукти відмінно підходять до шампанського та сухого вина.
  • До снеків та інших холодних солених закусок треба подати пиво.
  • До м’ясних, сирних та фруктових тарілок обирають красні чи білі кріплені вина.
  • Гарячі та ситні страви супроводжуються кріпкими напоями (віскі, коняк, горілка, ром тощо).
  • Всі солодощі та випічка доповнюється глінтвейном.

На фуршетах спочатку подають легкий аперитив, це лікер, вермут, вино, херес та шампанське. Надалі розносять вина різного виду. А вже у кінці, коли свято у повному розпалі та всі ситні й гарячі страви на столі, приходить черга кріпких напоїв.

Коли потрібні професійні послуги кейтерингу, то краще звернутись до спеціалістів, тому як саме кейтерингові компанії зможуть організувати такий фуршет найкраще.

Таким чином ви можете не турбуватись, що закуски не вийдуть чи будуть не смачні. Не треба постійно контролювати наповненість столу та прибирати за гостями. А провести час з задоволення у колі колег чи друзів та повністю насолодитись заходом.