Як правильно поєднувати вино і сир: вдалі поєднання на всі випадки життя

Як правильно поєднувати вино і сир: вдалі поєднання на всі випадки життя

Келих улюбленого вина і сирна тарілка –  вдала ідея для затишного вечора. Адже вино і сир – чудовий дует. Здається, що ці продукти просто створені один для одного.  Перша за все варто обрати смачний і свіжий сир. Може бути  улюблений твердий сир https://parmezan-store.com.ua/syry/tverdyj-syr/. Неякісний продукт може все зіпсувати. Тому купувати сир тільки у перевірених точках продажу.  Великий вибір смачних сирів пропонує мережа магазинів Пармезан. Компанія співпрацює з відомими постачальниками, то ви можете бути впевнені у якості сиру.

Особливості вибору вина і сира

Вибираючи вино і сир для легкої вечері чи просто дружніх посиденьок, дотримуйтеся таких простих порад:

  • Якщо сир має яскраво виражений смак, то вино також має мати насичений смак.
  • Білі вина краще поєднуються з сирами, ніж червоні.
  • Сири і вина з одного регіону – просто ідеальне поєднання.
  • До сирів, що мають блакитну плісняву, підходять десертні солодкі вина. Непоганим варіантом може бути біле сухе вино з вираженим смаком.
  • Сири на основі коров’ячого молока, наприклад Гауда, Едам, гарно смакують з легкими білими винами.
  • Сири, виготовлені з коров’ячого молока, що мають білу пеніцилінову плісняву (Брі, Камамбер), відмінно підходять до таких вин, як совіньйон блан, рислінг. Нейтральні сири з коров’ячого молока вдало поєднуються із різними рожевими винами. Переважно вони напівсухі і напівсолодкі.
  • Козячі сири відрізняються специфічним ароматом, солонуватим смаком. До них пасують вина з легкою кислинкою і фруктовим ароматом.
  • Витримані сири з насиченим смаком, наприклад Пармезан, потребують міцного конкурента. Може бути вино, витримане в дубі. Але не перенасичене ним.
  • Вершкові сири (Рікота, Фета) гарно поєднуються з легким білим і рожевим вином. Або молодим червоним вином.

Кілька практичних порад

Щоб отримати справжню гастрономічну насолоду, дотримуйтеся кількох простих порад:

Відчуйте аромат. Спочатку візьміть паузу, вдихніть аромат вина, згодом – сиру.

  1. Не поспішайте. Зробіть невеликий ковток вина, відкрийте палітру його смаків. Потім скуштуйте сир.
  2. Робіть паузи. Після ковтка вина почекайте декілька хвилин, дайте йому можливість розкрити всі нотки смаку. Таких підхід дозволить відчути всю палітру смаків і ароматів. А перед тим, як почати дегустацію нового виду, зробіть невелику паузу. Освіжити ваші рецептори може ковток свіжої води, шматочок хліба.
  3. Чергуйте. Як правило, сири і вино, які ви обрали для дегустації, подають і вживають у порядку зростання  інтенсивності смаку. Тому спочатку подають молоді сири, легкі вина. А завершують дегустацію витриманими винами, що мають багатий смак і насичений аромат.