Як правильно поєднувати вино і сир: вдалі поєднання на всі випадки життя

Келих улюбленого вина і сирна тарілка – вдала ідея для затишного вечора. Адже вино і сир – чудовий дует. Здається, що ці продукти просто створені один для одного. Перша за все варто обрати смачний і свіжий сир. Може бути улюблений твердий сир https://parmezan-store.com.ua/syry/tverdyj-syr/. Неякісний продукт може все зіпсувати. Тому купувати сир тільки у перевірених точках продажу. Великий вибір смачних сирів пропонує мережа магазинів Пармезан. Компанія співпрацює з відомими постачальниками, то ви можете бути впевнені у якості сиру.
Особливості вибору вина і сира
Вибираючи вино і сир для легкої вечері чи просто дружніх посиденьок, дотримуйтеся таких простих порад:
- Якщо сир має яскраво виражений смак, то вино також має мати насичений смак.
- Білі вина краще поєднуються з сирами, ніж червоні.
- Сири і вина з одного регіону – просто ідеальне поєднання.
- До сирів, що мають блакитну плісняву, підходять десертні солодкі вина. Непоганим варіантом може бути біле сухе вино з вираженим смаком.
- Сири на основі коров’ячого молока, наприклад Гауда, Едам, гарно смакують з легкими білими винами.
- Сири, виготовлені з коров’ячого молока, що мають білу пеніцилінову плісняву (Брі, Камамбер), відмінно підходять до таких вин, як совіньйон блан, рислінг. Нейтральні сири з коров’ячого молока вдало поєднуються із різними рожевими винами. Переважно вони напівсухі і напівсолодкі.
- Козячі сири відрізняються специфічним ароматом, солонуватим смаком. До них пасують вина з легкою кислинкою і фруктовим ароматом.
- Витримані сири з насиченим смаком, наприклад Пармезан, потребують міцного конкурента. Може бути вино, витримане в дубі. Але не перенасичене ним.
- Вершкові сири (Рікота, Фета) гарно поєднуються з легким білим і рожевим вином. Або молодим червоним вином.
Кілька практичних порад
Щоб отримати справжню гастрономічну насолоду, дотримуйтеся кількох простих порад:
Відчуйте аромат. Спочатку візьміть паузу, вдихніть аромат вина, згодом – сиру.
- Не поспішайте. Зробіть невеликий ковток вина, відкрийте палітру його смаків. Потім скуштуйте сир.
- Робіть паузи. Після ковтка вина почекайте декілька хвилин, дайте йому можливість розкрити всі нотки смаку. Таких підхід дозволить відчути всю палітру смаків і ароматів. А перед тим, як почати дегустацію нового виду, зробіть невелику паузу. Освіжити ваші рецептори може ковток свіжої води, шматочок хліба.
- Чергуйте. Як правило, сири і вино, які ви обрали для дегустації, подають і вживають у порядку зростання інтенсивності смаку. Тому спочатку подають молоді сири, легкі вина. А завершують дегустацію витриманими винами, що мають багатий смак і насичений аромат.