Для чого можна використовувати електрогриль

Для чого можна використовувати електрогриль

Найчастіше електрогриль співвідносять зі смачним соковитим м'ясом або рибою, до яких для розмаїття додаються овочі. Однак це далеко не весь перелік страв, що їх можливо приготувати за його допомогою. Звісно, не кожна модель наділена чималим переліком функцій, проте навіть найпростіше обладнання здатне здивувати своїми можливостями. 

Покриття робочої поверхні

Не лише потужність пристрою впливає на результат, зокрема смак готової їжі. Безпосередній контакт продуктів відбувається саме з робочою поверхнею, матеріал якої має велике значення. Існують різні варіанти покриття, тому кожен електрогриль на сайті allo.ua має свої особливості та призначення:

  1. Алюміній. Легкий, добре проводить тепло.
  2. Антипригарна обробка. Дозволяє легко очищати прилад, а також смажити без додавання олії або жиру.
  3. Камінь. Володіє відмінними провідними властивостями, що корисно для тривалого збереження температури під час куховарства.
  4. Кераміка. Міцна та стійка до високого жару. Практична, не дає продуктам пригорати.
  5. Хромована сталь. Протистоїть корозії, тримає рівномірний розподіл тепла.
  6. Чавун. Один із найвідоміших і найстійкіших матеріалів. Не потребує додаткового покриття, адже при нагріванні створює власний антипригарний шар.

При виборі покриття для робочої поверхні електрогриля зверніть увагу на його міцність і зручність у використанні. Деякі вимагають акуратнішого догляду, тому переконайтеся, що вподобана модель відповідає вашим потребам.

Для чого застосовують електрогриль

Складно переоцінити ефективність пристрою для приготування їжі. Вона забезпечує здорове харчування без жирів і значно розширює раціон, адже дозволяє готувати різноманітні страви, наприклад:

  1. Тости. Завдяки пласкій поверхні, що однаково рівномірно обсмажує обидві сторони одночасно, можна готувати різні видів паніні та сендвічів.
  2. Шашлик і кебаб. Якщо в комплектації є все необхідне, то, замінивши решітку на вертикальний кебаб-мангал, ви зможете створювати класичні східні страви з м'яса.
  3. Риба. Електрогриль використовується для смаження морепродуктів, зокрема лосося, тунця, тріски тощо. Дає змогу зберегти ніжність і соковитість продуктів, надає стравам ароматного смаку.
  4. Овочі. Дозволяє швидко і просто припускати баклажани, кабачки, цукіні, перці та гриби. Можна підсушувати та підрум'янювати фрукти: ананаси, персики та банани.
  5. Десерти. Доступно навіть випікання: пирогів, печива, вафель, млинців.

Гриль-барбекю дозволяє готувати різні продукти як на виїзному відпочинку, так і в домашніх умовах, що особливо зручно у випадках, коли немає доступу до відкритого вогню. Загалом це універсальний прилад для створення різноманітних страв. Він здатен замінити традиційний гриль і водночас не потребує використання вугілля або дров, що робить його безпечнішим, екологічнішим і зручнішим.