Рататуй

Рататуй
4.7
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 6 ст.л. оливкової олії
  • 4 великі кабачки, нарізані на кружечки
  • 5 дозрілих помідорів, нарізаних на кружечки
  • 2 баклажани, нарізані на кружечки
  • 1 велика головка часнику
  • невеликий пучок розмарину
  • сіль та перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200С / 220С. Змастіть круглу форму для запікання олією.
  2. Почніть складати овочі в круги, починаючи з зовнішнього краю форми і продовжуючи до центру. Прикладайте старання, щоб скласти їх гарно виглядаючими шарами.
  3. Коли доходите до середини, вкладіть усередину головку часнику. Протягом складання овочів просуньте гілки розмарину серед них.
  4. Розпиліть оливкову олію на верхній шар овочів та посипте їх сіллю та перцем.
  5. Поставте форму в духовку та запікайте 50-60 хвилин, поки овочі не стануть м'якими та злегка золотистими.
  6. Вийміть форму з духовки та дайте охолонути кілька хвилин. Потім вийміть часник та наріжте його на дрібні шматочки для декорування.

Рататуй - це традиційна французька страва. В наші дні, рататуй став дуже популярним стравою у всьому світі, особливо серед вегетаріанців і тих, хто веде здоровий спосіб життя. Цей рецепт може бути чудовим вибором для будь-якого обіду чи вечері, оскільки він легкий і корисний.

Кабачки і баклажани - це чудові джерела вітамінів та антиоксидантів, а помідори додають страві смаку та аромату. Крім того, розмарин містить багато корисних речовин, які можуть підвищити імунітет та знизити ризик розвитку захворювань серця.

Рататуй можна подавати як гарнір до м'ясних чи рибних страв, або як основну страву для вегетаріанців. Також можна додати до нього інші овочі, такі як перець, цибуля, морква або картопля, щоб зробити його більш ситним.

Отже, якщо ви хочете приготувати щось легке, смачне та корисне, спробуйте приготувати рататуй з овочів за цим рецептом. Ви точно не пошкодуєте!